fbpx

Severstal-metiz och Anordica AB har officiellt gått över till EDI (elektronisk datadelning) för samtliga ryska leveranser av ståltråd. Anordica är det första europeiska företaget som Severstal-metiz etablerar ett sådant avtal med. 

EDI används ofta inom internationella kommersiella samarbeten och gör det möjligt för säljaren att ta emot data och information om godsleveranser i digital form. Detta kommer både effektivisera Anordicas redovisningsarbete och minska behovet för manuella transaktioner företagen emellan. Båda parter har åtagit sig att fortsätta utveckla det elektroniska dokumentationssystemet i framtiden.

BeskrivningStäng

Den här julen fortsatte vi som vanligt med våra sociala initiativ, en högt värderad del av Anordicas verksamhet. Vi har sedan flera år tillbaka ett långsiktigt samarbete med “Fundacja Dom w Łodzi" eftersom deras arbete förändrar liv. Barnhemmet grundades 2006 och är Polens första och enda institution som tar hand om barn med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Hemmet förser utsatta och underprivilegierade barn med professionell vård dygnet runt, rehabilitering, utbildning och viktigast av allt: kärlek, hem och familj.

Det specialiserade teamet består av pedagoger, sjuksköterskor, psykologer, sjukgymnaster, talpedagoger och socialvårdare som arbetar på individuell nivå med barnen varje dag för att utveckla deras färdigheter och ge dem nya möjligheter. Hemmet förlitar sig på donationer och sponsorer för att fortsätta sin verksamhet.

Anordica har en fortlöpande kommunikation med organisationen och när vi frågade dem vad de ville investera i så beställde de specialiserade tester till barnen. Tester som kan fastställa deras utvecklingsbehov och gör det möjligt att skräddarsy behandlingar för varje barn. Testen är ett internationellt hyllat sätt att bedöma barn med funktionsnedsättningar och för att hitta rätt undervisningsverktyg för att förbereda dem för självständiga liv. Paketet inkluderar tre stora testkits för olika åldersgrupper.

Vårt arbete med “Fundacja Dom w Łodzi” ligger oss väldigt nära om hjärtat och vi älskar att se resultatet av deras hårda arbete, empati och kärlek för barnen. Vi är glada att vara en del av familjen.

BeskrivningStäng

För att tacka för ännu ett fantastiskt år med Anordica har vi bestämt oss för att plantera 500 träd i Panamas regnskogar i våra kunders namn. Den 500 miljoner år gamla skogen spelar en vital och global roll i absorberingen av koldioxid och produktionen av syre. 500 nya träd kommer kunna absorbera upp till 35 ton koldioxid per år! 

Det här initiativet är en del av vår miljökonserveringsplan. Målet är en grönare, snällare metallindustri.

Våra sociala initiativ fortsätter

Självklart har vi inte glömt bort våra polska vänner. Vi kommer att fortsätta hjälpa barn med funktionsnedsättningar på barnhemmet i Łódź, Polen, där Anordicas polska kontor finns. I år betalar vi för livsnödvändiga läkarundersökningar som gör det möjligt för barnen att få rätt vård i tid.

Tack för ert stöd 2019 och vi önskar er ett framgångsrikt och lyckligt 2020!

BeskrivningStäng

Ännu en gång har vi fått toppbetyg av Bisnode – Europas största leverantör av smart data och analys. Betygsystemets syfte är att tillhandahålla en pålitlig och enhetlig plattform för att bedöma företagsfinanser. Anordicas betyg – AAA – är det högsta möjliga betyget.

”Vi förstår att ekonomisk styrka och stabilitet är viktiga kriterier när du väljer den leverantör som din dagliga verksamhet kommer hänga på. Anordica är en av Skandinaviens och Europas största ståltrådsleverantörer med solitt kapital. Vi ser betyget som en bekräftelse på att vi rör oss i rätt riktning och kommer att fortsätta vårt arbete”, säger Anordicas VD, A. Zolotarevski, PHD.

BeskrivningStäng

Malmö, Sverige (24 oktober 2019) Alexander Zolotarevski, Anordicas VD, har gått vidare till finalen av EY Entrepreneur of the Years. Alexander och de andra finalisterna blev utvalda efter en noggrann bedömning av en panel av opartiska domare.

Alexander grundade Anordica för mer än 20 år sedan. Företaget bygger på hans akademiska bakgrund. Han studerade materiallära i Sovjetunionen och fokuserade sedan på laserbearbetningsteknik för sin PHD. Han föreläste på några av Sveriges mest respekterade teknikskolor och använde sedan sin kunskap till fördel för Anordicas partners och kunder. Idag är Anordica en av branschens största aktörer på den Nordeuropeiska marknaden.

Alexander har lagt stor fokus på att göra Anordica till ett internationellt märke. Företaget har för nuvarande kontor i tre olika länder – Polen, Finland och huvudkontoret i Malmö. Detta gör det möjligt för Alexander att kanalisera sin extensiva akademiska och tekniska kunskap till fördel för kunder och leverantörer. Han skapar unika möjligheter för företag i väst att dra nytta av internationella transaktioner och underlättar därmed handeln för lokala aktörer.

Ett annat fält som Anordica utmärker sig inom är tekniskt kunnande. Tillsammans med sitt noggrant utvalda team har Alexander utvecklat flera nya produkter som är skräddarsydda efter kundernas produktion.

BeskrivningStäng

Från betongen till molnet

Anordica är Giatec Scientifics nya officiella distributör i Skandinavien och norra Europa

Nu kan betongstrukturer byggas snabbare, säkrare och mer ekonomiskt tack vare ny, trådlös teknik

Att mäta betongens tryckhållfasthet är en av byggindustrins största utmaningar. Informationsbrist kan orsaka sprickor i betongstrukturer, vilket i framtiden kan leda till tålighetsproblem eller i värsta fall kollapser.

SmartRock™, den ledande trådlösa betongsensorn, är ett exakt och pålitligt verktyg som ger dig full kontroll över betongens temperatur och styrka. SmartRock tillhandahåller kritisk information till byggsajter som möjliggör effektiva och informerade beslutstaganden, vilket leder till kraftiga besparingar i tid och pengar. Användningsområden: formrivningstiming, efterspänning, mätning av temperaturskiftningar i betong, optimering av härdningsvillkor, kvalitetskontroll på plats och invigning av nybyggda vägar.

För mer information om Giatec besök Giatec Scientific

För mer information om produkten och dess användningsområden besök SmartRock produktsida

Om du har några frågor eller vill veta mer om hur den här produkten hade kunnat förbättra din produktion, kontakta oss på sales@anordica.se

BeskrivningStäng

Vår nya försäljningschef som tar hand om den polska marknaden

Vi vill rikta ett stort välkommen till vår nya försäljningschef - Mr Piotr Walczak som anslöt sig till Anordicas försäljningsgrupp tidigare i år. Mr Walczak besitter den djupa kunskap om metallurgi, service och hantering som vi behövde för att stärka vår grupp.

"Lokala experter på plats är det enda sättet att bistå med den höga kvalitet och service som våra kunder förväntar sig av oss. Den polska marknaden är unik och kräver erfaren, hängiven personal som kan svara på marknadens krav genom kunnig och vänlig, service på plats. " Säger Dr Alexander Zolotarevski, Anordicas VD.

Anordicas omfattande produktportfölj och Piotr Walczaks långa erfarenhet av försäljning, är en viktig tillgång för våra befintliga och framtida polska kunder. Tveka inte att ringa honom direkt med frågor eller affärsrelaterade frågor.

Telefon: + 48 606 38 72 00

Naturligtvis är du alltid välkommen att ringa Anordica vid någon fråga och förfrågan!

BeskrivningStäng

Anordica öppnar ett dotterbolag Finland

Anordica har öppnat ett dotterbolag i Finland

Anordica öppnar ett nytt kontor i Åbo, Finland för att stärka vår närvaro på denna viktiga marknad.

Dr Alexander Zolotarevski, Anordicas VD betonar vikten av det nya kontoret: 
"Vi vidtar alltid åtgärder för att etablera vår lokala närvaro för att lämpligt kunna besvara marknadens efterfrågan på kunnig, vänlig, service på plats. Detta nya kontor ger oss möjlighet att erbjuda insiktsfull, lokal service till finska och globala kunder. Jag ser flertalet sätt Anordica kan gynna denna marknad. "

Vårt nya kontor kan hittas på följande adress:

Anordica Finland Oy

Logomo Konttori 
Köydenpunojankatu 14 
20100 Turku 
Finland

Vår nya försäljningschef dedikerad till den finska marknaden

Vi vill också välkomna vår nya försäljningschef - Mr Nisse Venho. Vi ser vår produktportfölj och Mr Venhos långa erfarenhet inom civilingenjör- och byggnad som en viktig tillgång för våra befintliga och framtida finska kunder.

Telefon: +358 40 844 3302

Naturligtvis är du alltid välkommen att ringa Anordica vid någon fråga och förfrågan!


BeskrivningStäng
Jag samtycker

Denna webbplats använder cookies. Vi använder informationen för att optimera webbplatsens funktion för våra besökare. Läs mer om cookies här